Nyheter 2010

Tisdag 21 september

Jag har varit lika flitig på att skriva som vanligt på att skriva här vi har haft en härlig sommar och något mer regn i augusti och september, men idag har det varit en härlig höstdag. Har precis kommit tillbaka från en promenad med hundarna vi var och tittade på vildsvinen dom luktade konstigt och såg farliga ut tyckte Iza men Foxi tittade bara överlägset på dom och sin dotter och ignorerade dom totalt. Iza har vuxit och börjar se ut som en dvärg skall göra och hon är helt underbar. Fast hennes mamma och matte tycker att ibland kunde hon väl bara lägga sig och sova.Jag har även träffat några av Izas syskon och dom verkar ha lika mycket energi dom, trimmade har dom blivit alla och dom skötte sig jättebra på trimbordet. Nog skrivet för denna gång.     

Lördag 1Maj

Nu har alla valpar flyttat och det känns bra att alla har fått bra hem och att det fungerar bra med flytten för alla. lite tomt är det allt, fast nu kan jag ju lägga all energi på Foxi och Iza som fick stanna hos oss och det lär ju behövas eftersom hon är ett riktigt energiknippe Foxi har fullt upp och hålla ordning på henne. Jag önskar alla valpköpare lycka till med sina valpar och hoppas att vi ses framöver

Söndag 14 Mars

Det är ett tag sen jag var här och skrev lite men det har ju hänt lite sen sist Foxi valpade ju den 28 februari det blev 10 valpar men tyvärr så klarade inte alla sig det finns 8 kvar och dessa är desto piggare .Nu har alla öppnat ögonen och blivit avmaskade för första gången och då protesterade dom en hel del men skam den som ger sig. Foxi är en jätte duktig mamma lugn och tålmodig. Sedan har ju hennes söner och halvbror varit på utställning nu i helgen och dom skötte sig bra. Alla tre fick HP och bra kritik men Hubbe och Herman fick ge sig för den äldre morbrodern Angus som blev BIR , BIG 1 Och BIS 4 så Ann var stolt som en`tupp´ det blev ju en bra träning till Malmö nästa helg.

Tisdag 2 Februari

Har precis kommit in från trimmet har plockat lite på Foxi och dragit ull fick även klippa på tassar och benhår det var lite långt. Hon tyckte det var jätte tråkigt, sprang glatt ut i blåsten och snöovädret när jag var klar. Nu syns det att hon är dräktig har blivit rätt rund runt magen Foxi äter också  med bättre bordsskick än hon gjort tidigare (hon hinner tugga innan hon sväljer). Har börjat längta efter valparna nu men det dröjer ju några veckor till. Även shettisen Farina har börjat bli rund om magen så där blir kanske ett litet föl i slutet på Maj. Det är några som tycker att snön är kul. Jag tycker att det är rätt jobbigt nu snön fastnar ju i benhår och blir isklumpar och det fastnar ju även i hästarnas hovar så dom går ju runt med styltor.

                     

 

Lördag 9 januari

 

Nu är det nytt år och riktig vinter vi har haft -18 grader här, men nu är det lite mildare (-8) det är härligt men kallt och lite mer jobb blir det ju , vattnet fryser i stallet så det är ju lite pill med det. Snö är det ju också Foxi älskar det lite kallt bara. Foxi har löpt och även blivit parad med en jättetrevlig hane Klas är hans namn, hon tyckte att han var jätte charmig så nu får vi bara vänta  och se, om allt blir som vi tänkt så blir det valpar första veckan i Mars. Mina duktiga valpköpare har varit på utställning igen. Denna gång i Göteborg  och man får väl säga att det var blandat resultat vi börjar med Ann och Angus i Torsdags gick det inte speciellt bra han fick en nolla pga att han var för stor tyckte den domaren ,men i fredags gick det bättre där blev det ett CK och jättefin kritik, så tar vi Hubbe han var jämn båda dagarna det blev HP och trea bland  unghundarna med även han fick fin kritik, Herman fick en tvåa båda dagarna pga att pälsen inte är färdig ännu. Men mattar och hundar var jätteduktiga och skötte sig mkt bra inne i ringarna, dom hade gjort sina hundar jättefina (badade, fönade  och borstade) , dom såg verkligen välputsade ut.Nu tar vi nya tag till nästa utställning och jag passar på att tacka dom för allt jobb dom lägger ner på sina hundar för att hålla dom i trim det är roligt att se.